عنوان کامل پایان نامه :
مطالعه تأثیر یادگیری سازمانی بر توانمندسازی کارکنان شرکت پالایش نفت
قسمتی از متن پایان نامه :
2-1-1- پیامدهای توانمند سازی
هر یک از ابعاد توانمند سازی، احساس شایستگی- احساس داشتن حق انتخاب- احساس موثر بودن و احساس معنیدار بودن، میتواند دارای پیامدهای نظری و رفتاری خاص خود باشند.
1) پیامدهای نظری:
پیامدهای نظری ناشی از توانمند سازی عبارتند از افزایش رضایت شغلی و کاهش استرس:
1-رضایت شغلی: توماس و ولتهووس(1990) در تحقیقات خود دریافتند که سطوح بالای معنیدار بودن و احساس شایستگی از طریق ایجاد علاقه در افراد نسبت به وظایفشان باعث افزایش رضایت شغلی خواهد گردید. همچنین، حق انتخاب به عنوان یک عامل انگیزاننده، همانگونه که هرز برگ پیشبینی کرده، میتواند افزایش رضایت شغلی را در پی داشته باشد. احساس موثر بودن نیز که دارای ارتباط معکوس با احساس عجز اکتسابی می باشد، منجر به افزایش رضایت شغلی خواهـــــد گردید. زیرا، احساس عجز با ایجاد دلسردی در افراد برای شناسایی فرصتها، کاهش انگیزش و ایجاد انگیزش منجر به رضـــــایتی شغلی می گردد Spreitzer & Kizilos, 1997, 124)).
از سوی دیگر، افزایش رضایت شغلی منجر به تعهد سازمانی قویتر در افراد خواهد گردید و از آنجا که افزایش رضایت شغلی در ارتباط مستقیم با کاهش جابجایی کارکنان[1] می باشد. پس انتظار میرود توانمند سازی منجر به کاهش جابجایی گردد.( DENNIS,1998, 54)
2-کاهش استرس: گاردل در تحقیقات خود دریافت کارهای غیر چالشی و یکنواخت که فاقد ویژگی معناداری هستند، استرسزا میباشند. از آنجا که غنیسازی شغلی در برنامههای توانمند سازی قراردارد و لذا پیشبینی میشودکاهش استرس شغلی را در پی داشته باشد.( Spreitzer & Kizilos, 1997, 128 ).
2) پیامدهای رفتاری:
توانمند سازی میتواند پیامدهای رفتاری مهمی در پی داشته باشد. به عنوان مثال گیکاس[2] به این نتیجه رسید که احساس شایستگی منجر به ابتکار اقدام، کوشش و پشتکار در برابر جایگاههای چالشی خواهد گردید. بر طبق تحقیقاترسی وریان[3] (1990)آزادی اقدام کارکنان در شغلشان باعث واکنش سریع آنها در برابر موانع و معضلات خواهد گردید.(Spreitzer, 1995, 103)
از جنبه انگیزشی، توماس و تایوون دریافتند که توانمند سازی با فراهم آوردن آزادی اقدام برای کارکنان، انگیزه لازم برای بهبود عملکرد را در آنها به وجودمیآورد. همچنین، اشفورت[4] بر این باور می باشد که احساس موثر بودن ناشی از توانمند سازی این احساس را در افراد به وجودمیآورد که گوش شنوایی برای شنیدن ایدههایشان در سازمان هست. به همین دلیل، آنها احساس خواهند نمود که میتوانند در تعیین سمت و سوی آتی واحد کاریشان تأثیر داشته باشند و بایستی عملکرد بهتری از خود به نمایش گذارند ( Spreitzer & Kizilos, 1997, 101 ).
[1] turnover
[2] Gecas
[3] Deci & Ryon
[4] Ashforth
سوالات یا اهداف این پایان نامه :
1-1- اهداف پژوهش
برای شروع هر کاری قبل از اقدام بایستی اهداف آن کار مشخص باشد و دقیقا بدانیم که هدف ما از انجام کار چیست تا از امکانات، راهها و روشهایی که در انجام کار به ما کمک می کنند به نحو مطلوب بهره گیری کنیم که در جهت تحقق اهداف مورد نظر باشد. همچنین می دانیم که برای ایجاد تحول در هر سازمانی نیاز به شناسایی و افزایش یادگیری سازمانی و توانمندی نیروی انسانی داریم که با در نظر داشتن اهمیت این موضوع اهداف زیر دنبال می گردد:
الف) هدف اصلی:
تعیین تاثیر یادگیری سازمانی بر توانمندسازی کارکنان شرکت پالایش نفت تهران(شهید تندگویان)
ب)اهداف فرعی:
1- سنجش وضعیت موجود یادگیری سازمانی در شرکت پالایش نفت تهران(شهید تندگویان)
2- سنجش وضعیت تئانمند بودن کارکنان شرکت پالایش نفت تهران(شهید تندگویان)
3- تعیین تاثیر هر یک از مولفه های سازمانی بر توانمندسازی کارکنان شرکت پالایش نفت تهران(شهید تندگویان)
4- اولویت بندی مولفه های یادگیری سازمانی در شرکت پالایش نفت تهران(شهید تندگویان)
5-اولویت بندی مولفه های توانمند سازی در کارکنان شرکت پالایش نفت تهران(شهید تندگویان)
ج)اهداف کاربردی:
این پژوهش با مطالعه یادگیری سازمانی و مولفه های آن و تعیین اثر احتمالی آن بر توانمندسازی کارکنان درصدد می باشد تا زمینه را برای بهبود عملکرد سازمان و در نتیجه ارایه بهتر خدمات را به جامعه مساعد نماید.